Onze expertises

Necker is een gespecialiseerd bureau voor het openbaar bestuur. Wij ondersteunen lokale overheden met onderzoek, advies en interim-capaciteit. Wij zijn in zes thema’s gespecialiseerd: De allerbeste bestuurder, Democratisch samenspel, Heldere verantwoording, Integere overheid, Fitte Griffie en Betrokken samenleving.
Democratisch Samenspel

Democratisch Samenspel

De volksvertegenwoordiging is het kloppende hart van de lokale democratie. Maar het gaat niet overal van een leien dakje. Burgemeesters noemen de raadsvergadering vaak de minst leuke dag van de maand. Raadsleden voelen zich soms onveilig in de raadszaal en gaan met tegenzin naar vergaderingen. Hoe brengen we gezond samenspel terug in lokale democratie?

Bestuurskrachtonderzoek en toekomstverkenning Training en ontwikkeling Bestuurscultuur
Heldere verantwoording

Heldere verantwoording

Zonder verantwoording verliest een democratie zijn legitimiteit. Wij geven inzicht in behaalde resultaten én krijgen boven tafel wat waar is misgegaan.

Raads- en Statenonderzoek Beleidsevaluatie Rekenkameronderzoek DoeMee-onderzoek Directeurschap rekenkamer
Fitte griffie

Fitte griffie

De gemeenteraad verdient de beste ondersteuning. Met een goed functionerende griffie die op sterkte is om de wensen van de raad te realiseren. Wij helpen graag mee met interim-capaciteit, werving & selectie, training en advies.

Interim griffiefuncties Werving en selectie griffier VergaderFIT GriffieFIT
De allerbeste bestuurders

De allerbeste bestuurders

Werk maken van excellent publiek leiderschap en een goede bestuurscultuur. Vanuit een gevoel voor de samenleving, bekwaamheid en betrouwbaarheid.

Een nieuwe burgemeester Coaching en ontwikkeling B&W Klankborden burgemeester
Integere overheid

Integere overheid

Preventie en bewustwording maken het verschil. Wij bieden concrete tools, praktische adviezen en prettige sparringpartners. Gaat het toch mis, dan zijn we er met zorgvuldig onderzoek en gedegen advies.

Training en bewustwording Screening en risicoanalyse Integriteitsonderzoek Protocollen en gedragscodes
Betrokken samenleving

Betrokken samenleving

De samenleving verwacht steeds meer van publieke organisaties. Een overheid die luistert, maar niet doet aan voorkeursbehandelingen. Hoe organiseer je dat?

Participatie en communicatie Participatieverordening Opkomst verkiezingen MijnBurgemeester MijnStem
Betrokken samenleving

Werving en selectie

Als specialisten weten we wat er nodig is om succesvol te zijn om te komen tot een onderscheidend en passend profiel. Zo vinden we voor u de beste kandidaat.

Lees verder
Betrokken samenleving

Interim

Drukte, verzuim, verlof, een aflopend dienstverband of speciale opdrachten: er kunnen allerlei redenen zijn waarom u behoefte heeft aan extra capaciteit. Wij leveren die.

Lees verder
Betrokken samenleving

Onderzoek

Onderzoek dat ertoe doet. Daar gaan we voor bij Necker. Wij richten ons op een breed scala aan onderzoeken voor overheden, van rekenkamer- tot integriteitsonderzoek en van evaluaties tot reconstructies.

Lees verder