Werving en selectie

Werving en selectie

Wij zijn al jaren betrokken bij vele tientallen succesvolle werving- en selectieprocedures en het opstellen van functieprofielen voor griffiers, raadsadviseurs, rekenkamerleden, gemeentesecretarissen en burgemeesters. Als experts in het openbaar bestuur weten wij wat er nodig is om succesvol te zijn om te komen tot een onderscheidend en passend profiel. Zo vinden we voor u de beste kandidaat.

Openstaande vacatures

Griffier voor gemeente Roermond – open van 6 mei t/m 26 mei 2024

Ingevulde vacatures

Marijke van de Plasse

Marijke van de Plasse

Griffie-expert / adviseur

Onze aanpak

In de begeleiding van het werving- en selectieproces leggen we zowel de nadruk op een vlot en vlekkeloos proces als op inhoudelijke advisering en begeleiding van de selectiecommissie. Met als doel de beste kandidaat voor uw vacature!

 • 1

  Een onderscheidend functieprofiel

  Door stil te staan bij de vraag en behoefte creëren we samen een scherp en doorleefd profiel op maat.
 • 2

  Werving

  In deze periode zetten wij ons brede netwerk in en gaan wij actief op zoek naar passende kandidaten. Onze adviseur treedt op als eerste aanspreekpunt voor potentieel geïnteresseerde kandidaten en zorgt ervoor dat alle sollicitanten een ontvangstbevestiging krijgen en worden geïnformeerd over de selectieprocedure.
 • 3

  Eerste selectie van kandidaten

  Onze adviseur brengt tijdens een gesprek met de selectiecommissie een advies uit over de uit te nodigen kandidaten op basis van het functieprofiel en eventuele intakegesprekken. Er wordt inzicht gegeven in alle sollicitanten.
 • 4

  Selectiegesprekken

  De selectiegesprekken worden gevoerd door de selectiecommissie. Onze adviseur maakt een gespreksleidraad en beoordelingsformulier. Bovendien is hij/zij aanwezig om de selectiecommissie op inhoud en proces te ondersteunen en van feedback te voorzien.
 • 5

  De beste kandidaat

  De selectiecommissie komt tot een definitieve keuze en stelt een voordracht op om de gekozen kandidaat te benoemen.
 • 6

  Evalueren

  3 maanden na indiensttreding plant de adviseur een evaluatiegesprek in met de voorzitter van de commissie en de geplaatste kandidaat. Om terug te blikken, afspraken te maken, ontwikkelpunten te bespreken en welke begeleiding en ondersteuning daarbij past.

De ondersteuning van Necker was van hoog niveau. Er was sprake van een zeer strakke planning, maar Necker heeft dit goed gemanaged en toonde zich flexibel.

Werkgeverscommissie, gemeente Dronten

In elk traject bespreken we de specifieke wensen en behoeftes zodat we maatwerk kunnen leveren, want geen gemeente is hetzelfde!

Op zoek naar begeleiding bij de Werving en Selectie?

Marijke van de Plasse

Marijke van de Plasse

Griffie-expert / adviseur

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte via onze Necker nieuwsbrief. Naast de algemene nieuwsbrief delen wij ook updates specifiek voor griffiers, rekenkamers of burgemeesters. Klik op inschrijven en bepaal welk nieuws u wilt ontvangen.