GriffieFIT

Het lokaal bestuur is volop in beweging. En de vraagstukken die in de raad aan de orde komen, zijn steeds complexer. Griffies spelen in die context een cruciale rol. Een goede en sterke griffie vergroot het vakmanschap van de raad. Maar wat is voor uw raad de beste ondersteuning en hoe kunt u die organiseren?

De ‘fit’ tussen raad en griffie wordt grotendeels bepaald door het type raad en diens ambities en ondersteuningsbehoefte. Wij ontwikkelden de GriffieFIT om snel en eenvoudig in kaart te brengen wat er in uw gemeente nodig is voor een optimale fit tussen raad en griffie.

Hoe ziet dat eruit?

 • 1

  Intake

  We bespreken de actuele situatie in uw gemeente en nemen u mee in het proces van de griffieFIT.
 • 2

  Enquête raad én griffie

  Raad en griffie ontvangen allebei een digitale vragenlijst. Vanuit beide perspectieven brengen we de huidige situatie en de wensen voor de toekomst in beeld.
 • 3

  Visuele rapportage

  In een heldere rapportage brengen we de “fit” in beeld. We verbinden de perspectieven van raad en griffie en duiden opvallende uitkomsten. Van daaruit advisieren we over mogelijke stappen om de fit te optimaliseren.
 • 4

  Adviesgesprek

  In een adviesgesprek lichten we de uitkomsten toe. We bespreken mogelijke stappen, gericht op een toekomstbestendige griffie die optimaal aansluit bij de ambities van de raad.

Contactformulier GriffieFIT

De GriffieFIT is er al vanaf een prijs van € 5.700,-. Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Vul dit formulier in en een van onze adviseurs zal contact met u opnemen.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk

Bent u geïnteresseerd maar weet u niet of de diagnosetool helemaal de lading dekt? Wij gaan graag in gesprek om een maatwerkaanpak samen te stellen, passend bij uw behoefte.

Marijke van de Plasse

Marijke van de Plasse

Griffie-expert / adviseur
Job van Meijeren

Job van Meijeren

Onderzoeker / adviseur