Interim

Wij onderzoeken, adviseren én voeren uit. Daarom werken we graag op interim-basis. Dit doen we veelal op griffies, en daarnaast hebben we een stevig team aan bestuursadviseurs en participatie- en communicatiespecialisten die advieswerk combineren met interim-opdrachten.

Passie voor openbaar bestuur

Dat is wat ons kenmerkt. Ongeacht welke rol we tijdelijk vervullen, deze blik nemen we altijd mee. Zaken die onze stijl typeren en passen bij onze visie als bureau:

 • 1

  Persoonlijk contact via een vast aanspreekpunt met kennis van de gemeente

 • 2

  Kundige professionals met een stevig gespecialiseerd bureau achter zich

 • 3

  Doorlopend kennis en ervaring uitwisselen

“Doe er maar één van Necker”

Wij investeren veel in de werving, selectie, ontwikkeling en opleiding van onze medewerkers. Onze interim-professionals hebben ervaring met het werken in het (semi-) publieke domein en zijn gewend te schakelen met veel verschillende stakeholders in politiek-bestuurlijke setting. Dat maakt dat wij garant staan voor de kwaliteit van al onze professionals. De adviseurs van Necker vormen een hecht team, doordat zij elkaar treffen in maandelijkse sessies en doorlopend doen aan intervisie.

Tijdelijk extra versterking nodig? Wij staan klaar voor:

 • Opvangen van extra drukte bij programma’s en projecten;
 • Tijdelijke invulling van een vrijgekomen functie;
 • Vervanging bij zwangerschap of ziekte.

Communicatie- en participatiespecialisten

Tijdelijk extra versterking nodig op de communicatieafdeling? Wij staan voor u klaar. Met het Citisensmodel met inzichten over de voorkeuren van inwoners in uw gemeente in hun achterzak, adviseren onze interimmers over de meest effectieve communicatiestrategie en kunnen dit ook uitvoeren. Van het van A tot Z begeleiden van een participatieproject tot het opstellen van een communicatiestrategie rondom hete hangijzers.

Op korte termijn iemand nodig?

Nicolette Ouwerling - Directeur en eigenaar

Nicolette Ouwerling

Directeur en eigenaar

Griffiespecialisten

Drukte, verzuim, verlof, een aflopend dienstverband of speciale opdrachten: er kunnen allerlei redenen zijn waarom een griffie tijdelijk behoefte heeft aan extra capaciteit. Wij leveren die. Korte termijn of langer, om op de winkel te passen of om de boel op orde te krijgen, als eindverantwoordelijk griffier of als hands-on ondersteuner.

Als griffie-specialisten weten we wat er nodig is om op een griffie succesvol te zijn. De lokale kleuring van gemeenten en provincies, is daarbij groter dan je op basis van de structuur zou denken. Een prima match hier, is een mogelijk fiasco daar. We betrekken driehoek (burgemeester, secretaris), werkgeverscommissie en griffiecollega’s om te komen tot een onderscheidend profiel. Zo vinden we de beste kandidaat.

Druk op de griffie?

Marijke van de Plasse

Marijke van de Plasse

Griffie-expert / adviseur
Pieter Overeem

Pieter Overeem

Interim expert / adviseur

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte via onze Necker nieuwsbrief. Naast de algemene nieuwsbrief delen wij ook updates specifiek voor griffiers, rekenkamers of burgemeesters. Klik op inschrijven en bepaal welk nieuws u wilt ontvangen.