Onderzoek

Necker heeft haar basis in het uitvoeren van onafhankelijk onderzoek voor het openbaar bestuur; onderzoek doen zit ons in de haarvaten. Met een aanvankelijke focus op rekenkamers, ontwikkelde Necker in enkele jaren uit naar een breed onderzoeks- en adviesbureau op diverse thema’s. Altijd binnen een politiek-bestuurlijke context.

Rekenkamers en overheden op lokaal, regionaal en landelijk niveau kunnen bij ons terecht voor verschillende typen onderzoek. Denk aan beleids- en projectevaluaties, raads- en statenonderzoek, rekenkameronderzoek, 213a-onderzoek, inwonerenquêtes of integriteitsonderzoek. Ook in onze politiek-bestuurlijke adviesopdrachten is onderzoek vrijwel altijd een onderdeel.

Ons team bestaat uit zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekers en data-analisten om u deskundig bij te staan. Om complexe en multidisciplinaire vraagstukken het hoofd te bieden, werken we samen met verschillende gespecialiseerde partners en universiteiten. Zo zijn wij in staat om onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen zoals gebiedsontwikkeling, energietransitie, opkomstbevordering, samenspel overheid en inwoners, bestuurscultuur, regionale samenwerking en opvang van vluchtelingen met passende inhoudelijke diepgang en de juiste methodiek in te richten. Deze aanpak betekent voor u relevant onderzoek dat antwoord geeft op uw vragen en waar nodig een concreet handelingsperspectief biedt.

Heeft u een onderwerp dat u graag wil onderzoeken?

Neem contact op met Lauryan Bakker of Emilie Stumphius voor meer informatie.

Lauryan Bakker

Lauryan Bakker

Onderzoeker / adviseur / eigenaar
Emilie Stumphius

Emilie Stumphius

Onderzoeker / adviseur / eigenaar

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte via onze Necker nieuwsbrief. Naast de algemene nieuwsbrief delen wij ook updates specifiek voor griffiers, rekenkamers of burgemeesters. Klik op inschrijven en bepaal welk nieuws u wilt ontvangen.