Emilie Stumphius nieuwe algemeen directeur Necker

Emilie Stumphius is met ingang van 4 september 2023 de nieuwe algemeen directeur van Necker. Zij volgt daarmee Roel Freeke op, die Necker bijna 20 jaar geleden oprichtte. Emilie heeft ruim 7 jaar ervaring binnen het bedrijf en is mede-eigenaar van Necker sinds 2021. Hoewel Roel Freeke het stokje van algemeen directeur overdraagt, blijft hij inhoudelijk betrokken als onderzoeker en adviseur bij Necker en deel uitmaken van het team van eigenaren.

Emilie Stumphius heeft een uitgebreide staat van dienst waar het gaat om complex onderzoeks- en advieswerk in het lokaal openbaar bestuur. De afgelopen jaren vormden heldere verantwoording en integriteit de rode draad in haar werkzaamheden voor burgemeesters, colleges en gemeenteraden. Binnen Necker gaf ze eerder leiding aan het onderzoeks- en adviesteam en was ze eindverantwoordelijk voor de dienstverlening op het onderwerp integriteit.’ Emilie over haar nieuwe rol:

De afgelopen jaren heb ik me bij Necker iedere dag ingezet voor onze missie: samen impact maken op het openbaar bestuur. Van begins af aan voel ik me ook verantwoordelijk voor ons bedrijf. In de functie van algemeen directeur komen die twee aspecten samen. In deze rol zal ik over de breedte van onze dienstverlening zorg dragen voor relevantie, scherpte en kwaliteit. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s en onze opdrachtgevers verder te werken aan een sterke democratie én aan Necker als toonaangevend bedrijf.

Emilie Stumphius

Roel Freeke stond bijna 20 jaar geleden aan de wieg van Necker. Hij richtte dit bureau op vanuit een persoonlijke missie om een bijdrage te leveren aan een sterk openbaar bestuur en een gezonde democratie die tegen een stootje kan. Roel Freeke:

“Het overdragen van het stokje van algemeen directeur past bij de koers die Necker de laatste jaren heeft ingezet: een bredere dienstverlening met een breder eigenaarschap vanuit de eigen organisatie. De afgelopen jaren zijn we gegroeid naar een team van 70 mensen. Daarnaast startten we in 2017 Citisens. Onze dienstverlening is verbreed naar alsmaar complexer onderzoek en als bureau hebben we inmiddels een reputatie als deskundige sparringpartner voor bestuurders. Emilie is zeer ervaren als onderzoeker en adviseur, maar bovenal heeft zij het in zich om inhoudelijk eindverantwoordelijk te zijn voor de diensten van Necker. Ze is scherp, strategisch en zeer communicatief. Ik ben er trots op dat zij met de kennis van ons vakgebied en haar authenticiteit deze rol zal gaan vervullen.”