In Memoriam: Hans Oostendorp

28 december 1978 – 8 april 2020

In januari 2020 liet Hans ons weten dat hij zich niet zo goed voelde. Het bleek geen griep, maar een onduidelijke combinatie van een virus en een auto-immuunziekte. Uniek in de wereld. Net iets voor Hans… Lang dachten we Hans op enig moment weer bij ons op kantoor te zien. Inmiddels weten we dat dat nooit meer gaat gebeuren.

Hans was een fantastische collega en een geweldige directeur, adviseur en onderzoeker. Iemand met een enorm hart voor het openbaar bestuur. In die omgeving heeft hij echt zijn stempel gedrukt, en had hij invloed op de loopbaan van velen. ‘Is een burgemeesterschap niet iets voor jou?’, heeft hij tegen velen gezegd, alsook het tegenovergestelde. Naast een geliefde collega, was Hans de grote liefde van Marleen en een geweldige papa voor Stan, Anna en pas heel kort voor Gijs.

In mei 2020 is de Stichting Fonds Hans Oostendorp opgericht ter nagedachtenis aan Hans. De stichting dient twee doelen. Ten eerste het uitreiken van de Hans-Oostendorp-scriptieprijs voor de beste bestuurskundige / politicologische scriptie. Ten tweede het bieden van geldelijke ondersteuning voor de kinderen van Hans en Marleen als zij gaan studeren.

Hier kunt u de website van de stichting bekijken:

http://stichtinghansoostendorp.nl/