Young professional programma

Voor ons Young professional programma zijn wij continu op zoek naar starters met een afgeronde universitaire studie en maximaal drie jaar werkervaring. Jij bent bereid om naar jezelf te kijken, te leren en te ontdekken. Je hebt een grote maatschappelijke drive, bent een echte teamplayer die ervan houdt om samen te scoren en hebt de ambitie om impact te maken in het openbaar bestuur.

Een vliegende start van je loopbaan

Bij Necker van Naem en Citisens werken we aan versterking van de democratie. Elke dag. Zo dragen we bij aan een integere overheid, aan een betrokken samenleving, aan een open bestuurscultuur en nog veel meer. Dat doen we op héél veel manieren. Met onderzoek en advies, maar ook met interim-inzet en het aanbieden van concrete tools, zoals onze stemhulp MijnStem. Als je je loopbaan in één van onze drie units (Necker van Naem, Citisens en Necker Interim) begint stroom je in in het Young Professional Programma. Samen met andere starters werk je iedere maand aan je skills, je kennis van ons werk, en natuurlijk aan jezelf. Je vormt samen met je collega’s zo een hechte club.

 

Wat doe je dan?

Jij vult bij ons je rugzak met de bagage die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot een vlijmscherpe onderzoeker en scherpe adviseur. Om daar te komen, werk je mee aan allerlei soorten onderzoeken en adviesklussen voor het openbaar bestuur. Denk bijvoorbeeld aan raadsonderzoeken, rekenkameronderzoeken en (andere) beleidsevaluaties; maar ook aan integriteitsgesprekken met wethouders, het adviseren van burgemeesters of het trainen van raadsleden. De onderwerpen variëren binnen het gehele taakgebied van de (lokale) overheid. Zo raak je thuis in de context en dynamiek van het lokaal bestuur én leer je de onderzoeksmethodieken van A tot Z kennen. Hoe meer je laat zien en hoe meer ervaring je bij ons opdoet, hoe groter je rol en verantwoordelijkheid wordt.

Als jij bij ons komt werken…

De eerste weken bij een nieuw bedrijf zijn vaak wat onwennig, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. We lunchen samen, vieren feestjes bij afronding van succesvolle projecten en organiseren teamuitjes. Je doet mee in een programma speciaal ontwikkeld voor startende adviseurs en onderzoekers, neemt deel aan het wekelijkse teamoverleg, werkt met behulp van een persoonlijk plan aan je eigen ontwikkeling en spreekt daarover met je manager. En naast je manager – bij wie je natuurlijk altijd terecht kunt – heb je ook nog je mede-starters. Kortom: je hoort er vanaf het begin helemaal bij en wordt klaargestoomd om zo snel mogelijk zelfstandig aan het werk te kunnen.

Bij ons ga je meteen in de praktijk aan de slag. Niet alleen maar een bureau volgeladen met dossiers voor analyse, maar direct op pad én rechtstreeks contact met de opdrachtgever, want daar leer je van. Laat je bij Necker zien dat je iets kunt, dan mag je het ook doen! De opdrachten zijn divers en geen dag is hetzelfde.

Wat ik tof vind aan het YPP is dat er aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en je de bagage krijgt om je weg te kunnen vinden in het openbaar bestuur.

Christian Schut

Wat we van je vragen

Onderwerpen maak jij je snel eigen en je kunt uitstekend schrijven. Met je initiatiefrijke en resultaatgerichte houding ben je graag vernieuwend bezig. Dat je analytisch messcherp bent, daar sta je om bekend. Je bent voldoende idealist om door te pakken in het belang van de publieke zaak en voldoende realist om dat ook binnen de beschikbare tijd en afgesproken planning te doen. Kortom: je hebt een groot kwaliteitsbewustzijn, bent politiek-bestuurlijk sensitief en professioneel. Verder heb je een masterdiploma in een relevante richting (bijvoorbeeld Politicologie, Bestuurskunde, Rechten of Sociologie) en omdat je door het hele land werkt is een rijbewijs een must.

Kortom over deze mooie kans:

Solliciteren, hoe werkt dat?

De doorlooptijd is ongeveer 1 tot 2 weken.

Nieuwsgierig geworden naar Necker of Citisens en ons Young Professional Programma en wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via sollitaties@necker.nl of bel naar 030-2334131 en vraag naar onze talent coach Ruby van den Hoek.

Het YPP biedt mij als interimmer op de griffie beter inzicht in alle verschillende mogelijkheden om de lokale democratie te versterken en raadsleden beter te ondersteunen.

Eva Grisel