Thema: Flexibele organisatie

Selectie assessment voor nieuwe gemeentesecretaris

Slagvaardigheid, vernieuwing en eigen verantwoordelijkheid staan centraal in het denken en handelen van een gemeente in midden Nederland. Om de inwoners optimaal van dienst te zijn, houdt men de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. De gemeentelijke organisatie staat net als andere gemeenten voor flinke uitdagingen, zoals de voorbereiding op de Omgevingswet, verduurzaming en het inspelen op een continu veranderende samenleving.

Omdat de uitdagingen groot zijn en de lat hoog ligt voor de nieuwe gemeentesecretaris, heeft de gemeente hem een ontwikkelassessment aangeboden. De resultaten van dit assessment gaven een onderbouwd inzicht in zijn kwaliteiten, zijn aandachtpunten en zijn ontwikkelpotentieel met betrekking tot de functie. Op basis van de uitkomsten hebben wij passende begeleiding geboden, waar hij inmiddels gemotiveerd mee aan de slag is gegaan. Met het assessmentrapport ligt er nu een SMART ontwikkelplan voor het monitoren van zijn ontwikkeling binnen zijn rol.

Volgend project: Juiste beslissingen met het burgemeesterassessment Of lees meer over Flexibele organisatie projecten of het thema