Thema: Flexibele organisatie

Ontwikkelassessement functioneel applicatiebeheerder sociaal domein

De functioneel applicatiebeheerder sociaal domein bij een gemeente in de regio Utrecht is het aanspreekpunt voor leveranciers en gebruikers van de applicaties en systemen. Als gevolg van privé omstandigheden in combinatie met nieuwe eisen die aan zijn functie worden gesteld, komt hij niet op het gewenste niveau uit de verf. 

De applicatiebeheerder is ruim 20 jaar werkzaam bij de gemeente en is nu in gesprek met zijn teammanager over zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen of buiten de gemeente. Lastig is dat hij en zijn teammanager niet dezelfde beleving hebben bij zijn kwaliteiten en aandachtspunten, zodat een gezamenlijk vertrekpunt voor zijn verdere ontwikkeling ontbreekt.

Om deze reden hebben zij ons gevraagd een individueel ontwikkelassessment te organiseren voor de applicatiebeheerder. Na een uitgebreid intake met beiden maakten wij het programma op maat, waarna de applicatiebeheerder deelnam aan het assessment. Na afloop herkennen beiden zich goed in de analyse en het advies. Gericht op een andere, beter passende functie binnen de gemeente, volgt hij nu een maatwerk communicatietraining en persoonlijke coaching. 

 

Volgend project: Online leerportaal en interactieve trainingen voor gemeente in Zeeland Of lees meer over Flexibele organisatie projecten of het thema