Thema: De allerbeste bestuurders

Een onderscheidende profielschets, samen met inwoners Krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard wilde inwoners actief laten meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Want, de burgemeester is natuurlijk ook voor inwoners een belangrijk gezicht.

Door middel van Mijn Burgemeester kregen alle inwoners van Kimpenerwaard de kans om mee te denken over de profielschets. Via een digitale vragenlijst en bij een fysieke stand op de weekmarkt konden inwoners reageren op tien prikkelende stellingen. Stellingen die stuk voor stuk tot de verbeelding spraken en waarmee de ideale burgemeester een gezicht kreeg. Is hij of zij daadkrachtig of bedachtzaam? En heeft de ideale kandidaat ervaring vanuit het bedrijfsleven of juist de politiek?

Maar liefst 1.046 inwoners deden mee. Met een overzichtelijke rapportage van de resultaten gaven we de vertrouwenscommissie handvatten om een gemeente-eigen profielschets op te stellen. En niet minder belangrijk: zo droegen we bij aan draagvlak voor de verdere zoektocht naar de ideale burgervader/-moeder. Een belangrijk onderdeel van het herindelingstraject dat gemeente Krimpenerwaard kort daarvoor was ingegaan. 

Volgend project: Een nieuwe burgemeester voor Utrecht Of lees meer over De allerbeste bestuurders projecten of het thema