Thema: De allerbeste bestuurders

Ondersteuning vertrouwenscommissie Dalfsen

Met de titel: “Dalfsen biedt een buitenkans” liet de gemeente zien hoe trots zij is op de gemeente en haar inwoners. Sollicitanten werden hiermee uitgedaagd om te laten zien wat zij te bieden hadden aan Dalfsen. In totaal solliciteerden dan ook 46 kandidaten. De gemeente biedt ook echt een buitenkans, als groenste kleine gemeente van Europa in een belangrijke economische regio. De gemeenteraad koos uiteindelijk voor burgemeester Erica van Lente. Zij is de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen. 

Een jonge vrouw met een grote staat van dienst. In de politiek en in het bedrijfsleven, betrokken en enthousiast.

Commissaris van de Koning - Gelderland

De profielschets voor Dalfsen: drie belangrijke rollen

De raad zocht een verbinder in de gemeenschap, een aanjager in de regio en dienend leider in het gemeentehuis. Wat belangrijk is in de profielschets, is dat de gemeenteraad trots is op zijn gemeente. Die trots mag verder uitgedragen worden. Het is iets wat mensen verbindt binnen de gemeente, het laat zien wat voor speler je wil zijn in de regio en het geeft aan welke doelstellingen de gemeente ook nog heeft. In de profielschets zijn hierbij dan ook eigenschappen geschetst. Zo moet de burgemeester bijvoorbeeld zichtbaar zijn, zich hardmaken voor de gemeente in de regio, mensgericht en empathisch zijn. 

Inwonersconsultatie MijnBurgemeester 

Naast de gemeenteraad hebben ook de inwoners van Dalfsen meegedacht over hun nieuwe burgemeester. Maar liefst 596 inwoners dachten mee over wat zij zoeken in een nieuwe burgemeester. Zij konden hun mening kenbaar maken via een online vragenlijst of fysiek tijdens een van de drie inloopbijeenkomsten.

De wensen van de inwoners zijn verwerkt in de profielschets. 

Volgend project: Onderzoek citymarketing Enschede Of lees meer over De allerbeste bestuurders projecten of het thema