Thema: De allerbeste bestuurders

Verkiezing Beste Bestuurder 2020

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder - vanaf 2014 in samenwerking met Necker van Naem. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken de selectie. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Vorig jaar nomineerden bijna 1.100 bestuurders, politici, secretarissen en griffiers uit provincies, gemeenten en waterschappen hun collega-bestuurders voor de titel. Meer dan 14.000 mensen lieten weten wie zij de beste bestuurder van 2019 vonden. Burgemeester Aboutaleb won de titel Beste Lokale Bestuurder. Ook in 2020 gaan we weer op zoek naar de beste bestuurder. Dit jaar in een andere vorm dan u gewend bent. We gaan eerst op zoek naar de beste bestuurder per provincie en vanuit de waterschappen. Vervolgens vragen we het publiek wie van deze bestuurders de beste bestuurder van 2020 is.
Meer weten? Klik hier

Beste bestuurder 2020 Infographic
Beste bestuurder 2020 Infographic

 

De Beste Bestuurder-verkiezing in 3 stappen:

De eerste ronde
Vanaf 18 november tot 6 december 2020 vullen lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers de vragenlijst in. Zij hebben hiervoor per e-mail een link ontvangen.* Wie vinden zij de beste bestuurder? En waarom? Hieruit volgen dertien nominaties: vanuit elke provincie de beste bestuurder (12), én de beste waterschapsbestuurder (1). Een top 13 samengesteld door de doelgroep zelf. Ook gaan we op zoek naar de beste jonge bestuurder en de beste bestuurder uit een kleine gemeente.

De tweede ronde
Het publiek is aan zet. Van 18 tot 31 januari 2021 kan iedereen een stem uitbrengen op een van de genomineerde bestuurders. Er zijn drie categorieën: beste lokale bestuurder, beste jonge bestuurder en beste bestuurder uit een kleine gemeente.

Bekendmaking
Op 4 februari 2021 wordt duidelijk wie de beste bestuurder van 2020 is. Tijdens Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur, vindt de bekendmaking plaats. In lijn met het jaarthema ‘digitale democratie’ is deze bekendmaking deels digitaal. Houd de site in de gaten of volg ons op Twitter of Linkedin voor updates over de Beste Bestuurder 2020.

Bent u decentraal politicus, bestuurder, secretaris of griffier en heeft u geen link per e-mail ontvangen? Stuur een bericht naar bestebestuurder@necker.nl en we helpen u verder!

 

 Lees hier de onderzoeksverantwoording

 

Bestebestuurder2020-Onderkant
Bestebestuurder2020-Onderkant

 

 

Volgend project: Selectie assessment voor nieuwe gemeentesecretaris Of lees meer over De allerbeste bestuurders projecten of het thema