Parade de Necker 2021

header parade de necker
header parade de necker

Na 1,5 jaar thuiswerken en vergaderen via een beeldscherm, is er eindelijk weer ruimte voor ontmoeting en een goed gesprek. Dat staat centraal op de tweede editie van de Parade de Necker. De aftrap van een nieuw politiek seizoen. Met stevige verhalen over inhoudelijke thema’s in een ontspannen setting. Voor, door en over het openbaar bestuur. En na afloop geïnspireerd naar huis.

De Parade draait om kennis, ontmoeting en inspiratie. Het is daarbij geenszins onze bedoeling om u te fêteren. En, zoals u weet zijn wij ook van de integriteit. We laten u daarom graag de keuze. Wilt u de kosten voor uw eigen consumpties graag zelf betalen? Dat kan! Laat uw contactgegevens achter in het aanmeldformulier.

Het programma

Per dag ontmoeten 40 genodigden (burgemeesters, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen) elkaar tijdens ons driedaags zomerevent. Er staan verschillende thema’s centraal, die door prikkelende sprekers worden uitgelicht. 

Een greep uit het programma

Op dinsdag 24 augustus is professor doctor Sarah de Lange van de Universiteit van Amsterdam te gast en zij spreekt over politieke kenmerken en verschillen tussen een stadse en rurale omgeving. 

Onze eigen expert op het gebied van burgemeestersbenoemingen Sabine van Zuydam presenteert haar nieuwe boek Burgemeester ben je én ze neemt je in workshop mee in de wondere wereld van de burgemeestersbenoemingen.

Op woensdag 25 augustus gaan burgemeester Pieter Verhoeve en hoogleraar Marcel Boogers in debat over hun opvattingen over de onafhankelijke positie van burgemeesters.

En ook is Alexander Meijer te gast. Hij schreef onlangs het boek ‘Het G.E.H.E.I.M. van de gemeentesecretaris’. Hij gaat in een workshop verder in op een vruchtbare samenwerking in de bestuurlijke driehoek.

Beide dagen sluiten we af met een barbecue en een interactieve bioscoopervaring door Robbert Braak

Geïnspireerd het nieuwe politieke jaar in? Kom dan naar de Parade op 24 of 25 augustus. Meld je aan 

welkom bij fort aan de klop
welkom bij fort aan de klop

Bent u erbij?

Een kleinschalige, informele setting draagt bij aan een goed gesprek. Daarom kunnen we slechts een beperkt aantal gasten per dag welkom heten. Wacht dus niet te lang en meld u aan via onderstaande aanmeldknop.