Het leukste kerstcadeau, is er dit jaar voor iedereen in het decentrale bestuur.

Hij is er weer. Gevuld met kennis, weetjes, quizvragen en af en toe een mop. Een ode aan het decentrale bestuur van Nederland. De scheurkalender 'Democratie maak je.' is nu te bestellen. Vorig jaar maakten we de kalender speciaal voor raadsleden, in 2020 is de kalender leuk voor iedereen in het decentrale bestuur.

Landingspagina - Kalender 2020
Landingspagina - Kalender 2020

De kalenders zijn te bestellen vanaf 10 stuks, en kosten € 7,50 (excl. btw) per stuk. Bezorging in december is mogelijk (afhankelijk van besteldatum), zodat u de kalender als kerst- of nieuwjaarsgeschenk cadeau kunt doen.

Voorproefje inhoud 2020

De burgemeester, wie kent haar/hem niet?

Een overgroot deel van de Nederlanders weet wie de burgemeester in zijn of haar gemeente is. Onderzoeksbureau Citisens stelde deze vraag aan een representatieve groep van 2.693 Nederlanders. De uitkomst is daarmee representatief voor Nederland. Op de vraag: ‘Weet u wie de huidige burgemeester van uw gemeente is?’ antwoordt 74% van de Nederlanders ‘Ja’, 7% zegt de burgemeester wel van gezicht te kennen maar is de naam van de burgemeester vergeten. De overige 19% zegt de burgemeester niet te kennen.


Op zoek naar de rekenkamer

Volksvertegenwoordigers hebben een breed scala aan instrumenten en hoewel dat wel eens verwarrend is voor volksvertegenwoordigers, is dat ook niet makkelijk voor ambtenaren. Bij een afspraak met de rekenkamer en een aantal ambtenaren van een gemeente, komt één van de ambtenaren verlaat binnen. Hij vraagt 'Is dit de rekenkamer?' waarop zijn collega's bloedserieus antwoorden: 'nee hoor, dit is kamer 4.01'.

 

Leuk? Ga naar het bestelformulier, en bestel direct.