Thema: Fitte griffie

Griffie-update live

(Digitaal) vergaderen in de anderhalve-meter-samenleving: hoe organiseer je dat? Samen weten we meer dan alleen, daarom een serie van online inspiratiebijeenkomsten voor en met griffiers. 

#3 Voorbij fysiek en digitaal

9 juni 2020
Kijk hier terug

Tijdens de derde editie van Griffie-update live ging Marijke van de Plasse in gesprek met Bart Rijsbergen (griffier Leiderdorp) en Lammy Roest (griffier Heerenveen) over dilemma‚Äôs rondom raadsvergaderingen en coronamaatregelen. Blijven we digitaal vergaderen of doen we dat fysiek? Daarnaast bespraken we wie er nou uiteindelijk beslist hoe de raad bijeenkomt en wat daar allemaal bij komt kijken.

#2 Terug naar de raadzaal: feit of fictie?

20 mei 2020
Kijk hier terug

Tijdens de tweede editie van Griffie-update live ging Marijke van de Plasse in gesprek met Felix van Beek (griffier Alkmaar) en Onno Rijkens (griffier Delfzijl) over de roep om de teruggang naar de raadzaal, die steeds harder lijkt te klinken. Hoe organiseer je een fysieke raadsvergadering binnen de coronamaatregelen? Wat mag en kan, wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende manieren waarop je fysiek kan vergaderen binnen de geldende richtlijnen en wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een dergelijke vergadering? 

Marijke online samen small v4

#1 Digitaal vergaderen: lust of last?

7 mei 2020 
Kijk hier terug

Tijdens de eerste editie van Griffie-update live ging Marijke van de Plasse in gesprek met Jan Karens (griffier Nieuwegein) en Femke van de Kolk (griffier Meppel) over de lusten en lasten van het digitaal vergaderen. We bespraken de kansen, maar ook de beperkingen van het digitaal vergaderen. Gezamenlijk deelden we de uitdagingen die we ervaren en nog verwachten omtrent de lokale democratie in een anderhalve-meter-samenleving. 

Reactie deelnemer: "Inhoudelijk goed, leuk inzichten van andere griffiers!"

Volgend artikel: Subsidies en de schijn van belangenverstrengeling Of lees meer over Fitte griffie artikelen of het thema