Griffie-Update Live #8 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022: opkomstbevordering

Tijdens deze achtste editie van de Griffie-Update Live gaat Marijke van de Plasse in gesprek met Roger van den Akker (griffier Oss) en Pascal van Corbach (griffier Aa en Hunze) over het eerste thema rondom de gemeenteraadsverkiezingen: opkomstbevordering. Gezamenlijk bespreken we het belang van opkomstbevorderende activiteiten en bekijken inspirerende voorbeelden. Nieuwsgierig naar inzichten en tips? Meld je dan hier aan!

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De gemeenteraadsverkiezingen lijken nog ver weg, maar niets is minder waar! Langzaamaan maakt gemeenteland zich op voor de voorbereiding van de verkiezingen op 16 maart 2022. Er is dan ook genoeg te doen; niet in de laatste plaats voor de griffie! Zo moet er nagedacht worden over opkomstbevordering, is integriteit een belangrijk thema en moet je als griffier tijdig nadenken over je rol en positie tijdens de coalitieonderhandelingen. De aankomende edities van de Griffie-Update Live staan dan ook in het teken van deze en andere thema’s die een rol spelen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens Griffie-Update Live #7 op donderdag 22 april trapten we af. Tijdens editie #8 zoomen we in op het eerste thema: opkomstbevordering.

Een ding is zeker: samen weten we meer dan alleen

De succesvolle voorgaande edities van de Griffie-Update Live hebben uitgewezen dat griffiers de behoefte hebben om inspiratie op te doen bij elkaar en hun verhalen, vragen en dillema’s met elkaar willen delen. Daarom organiseert Necker van Naem opnieuw een aantal online inspiratiebijeenkomsten met en voor griffiers. Op donderdag 24 juni, van 11.00 tot 12.00 uur treffen we elkaar tijdens de Griffie-Update Live #8 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022: opkomstbevordering.

Tijdens de achtste editie van de Griffie-Update Live zoomt Marijke van de Plasse samen met haar gasten Pascal van Corbach (griffier Aa en Hunze) en Roger van den Akker (griffier Oss) verder in op het thema opkomstbevordering. We bespreken of er zoiets bestaat als een te lage opkomst, we denken na over de rol van alle spelers in het faciliteren van opkomstbevordering en we staan stil bij de effectiviteit van opkomstbevorderende activiteiten. Bovendien bekijken we verschillende inspirerende voorbeelden van opkomstbevorderende activiteiten en delen praktische tips over hoe jij deze organiseert.

Daarnaast zullen we ook weer jouw mening vragen via een aantal flitspeilingen. Bovendien kun je ons weer live je vragen insturen via de chatfunctie. Deze kunnen we direct met elkaar bespreken tijdens de online bijeenkomst van 24 juni. Zie ik jou daar ook? Je kunt je hieronder aanmelden. Heb je nu alvast een vraag of een thema dat je graag besproken ziet tijdens de Griffie-Update Live over opkomstbevordering? Laat het me vooral weten!