Griffie-Update Live #7 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022: de Kick-off

Tijdens deze zevende editie van de Griffie-Update Live gaat Marijke van de Plasse in gesprek met Peter Peeters (griffier Brunssum), Pascal van Corbach (griffier Aa en Hunze) en Marit de Porto (griffier Texel) over de rollen en de taken van de griffie rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Gezamenlijk bespreken we wat deze rollen en taken zouden kunnen en moeten zijn en staan we vast kort stil bij drie daarvan. Nieuwsgierig naar inzichten en tips? Meld je dan hier aan!

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De Tweede Kamerverkiezingen zijn pas net achter de rug, en de gemeenteraadsverkiezingen lijken nog ver weg, maar niets is minder waar! Langzaamaan maakt gemeenteland zich op voor de voorbereiding van de verkiezingen op 16 maart 2022. Er is dan ook genoeg te doen; niet in de laatste plaats voor de griffie! Zo moet er nagedacht worden over opkomstbevordering, is integriteit een belangrijk thema en moet je als griffier tijdig nadenken over je rol en positie tijdens de coalitieonderhandelingen. De aankomende edities van de Griffie-Update Live staan dan ook in het teken van deze en andere thema’s die een rol spelen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens Griffie-Update Live #7 op donderdag 22 april trappen we af. 

Een ding is zeker:
samen weten we meer dan alleen

De succesvolle voorgaande edities van de Griffie-Update Live hebben uitgewezen dat griffiers de behoefte hebben om inspiratie op te doen bij elkaar en hun verhalen, vragen en dillema’s met elkaar willen delen. Daarom organiseert Necker van Naem opnieuw een aantal online inspiratiebijeenkomsten met en voor griffiers. Op donderdag 22 april, van 11.00 tot 12.00 uur treffen we elkaar tijdens de Griffie-Update Live #7 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022: de Kick-off. 

De Kick-off is de eerste in een serie afleveringen van onze Griffie-Updates Live waarin de taken en rollen van de griffie rondom de gemeenteraadsverkiezingen centraal staan. Op 22 april bespreken we welke thema’s voor de griffie van belang zijn in aanloop naar en vlak na de gemeenteraadsverkiezingen en staan vast kort stil bij een aantal hiervan. Zo bespreken we onder andere met Peter Peeters (griffier Brunssum) op welke wijze integriteit een rol speelt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, geeft Pascal van Corbach (griffier Aa en Hunze) vast een aantal tips voor opkomstbevorderende activiteiten en spreken we Marit de Porto (griffier Texel) over welke rol je als griffie wel en niet kan spelen tijdens de coalitieonderhandelingen. 

Tijdens de Griffie-Update Live #7 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022: de Kick-off zullen we ook weer jouw mening vragen via een aantal flitspeilingen. Bovendien kun je ons weer live je vragen insturen via de chattfunctie. Deze kunnen we direct met elkaar bespreken tijdens de online bijeenkomst van 22 april. Zie ik jou daar ook? Je kunt je hier aanmelden. Heb je nu alvast een vraag of een thema die je graag besproken ziet tijdens de Griffie-Updates Live over de gemeenteraadsverkiezingen? Laat het me vooral weten!

Ben je erbij?