Griffie-update live #5 | Griffieren in 2021

Tijdens deze vijfde editie van de Griffie-update live gaat Marijke van de Plasse in gesprek met Joyce le Comte (griffier Renkum) en Lenneke van der Meer (griffier Bergen op Zoom) over het griffievak in 2021. Gezamenlijk delen we praktische tips en valkuilen die we tegenkomen op het pad naar de Griffier van de toekomst en bespreken we vragen van elkaar en de kijkers. Ook zullen we de opvattingen van Jan Dirk Pruim (griffier Almere en auteur van o.a. het essay De griffie van morgen: ruimtemakers gezocht) over de toekomst van het griffiersvak horen. Nieuwsgierig naar inzichten en tips? Meld je dan hier aan!

Griffieren in 2021

In 2020 hebben we gezien hoe hard alle griffie(r)s hebben gewerkt om het (digitale) vergaderproces van de raad doorgang te laten vinden in een unieke tijd. We staan nu aan het begin van 2021 en de anderhalvemetersamenleving is nog steeds een feit. Hierdoor blijft ook de vraag of we fysiek of digitaal vergaderen actueel. Dat vraagt tijd en inzet. Maar is het griffieren in 2021 dan beperkt tot het faciliteren van het vergaderproces? Welke verdere, meer strategische rol ligt er voor de griffier in het verschiet? En: zou dat hetzelfde moeten en kunnen zijn voor alle griffies door het hele land; groot én klein?

Een ding is zeker:
samen weten we meer dan alleen

De succesvolle voorgaande edities van de Griffie-update live hebben uitgewezen dat veel griffiers de behoefte hebben om inspiratie op te doen bij elkaar en hun verhalen, vragen en dillema’s met elkaar te willen delen. Daarom organiseert Necker van Naem ook in 2021 weer een online inspiratiebijeenkomst met en voor griffiers. Op donderdag 14 januari 11.00 tot 11.45 uur treffen we elkaar tijdens de Griffie-update live #5: Griffieren in 2021 . 

Tijdens deze vijfde editie gaat Marijke van de Plasse in gesprek met Joyce le Comte (griffier Renkum) en Lenneke van der Meer (griffier Bergen op Zoom) over het griffievak in 2021. Ook horen we hierover de opvattingen van Jan Dirk Pruim (griffier Almere en auteur van o.a. het essay De griffie van morgen: ruimtemakers gezocht). We bespreken de huidige rollen en taken van de griffie en welke we hier aan toe zouden willen of misschien wel moeten voegen in 2021. Daarbij staan we niet alleen stil bij de wenselijkheid, maar ook zeker bij de haalbaarheid van het uitvoeren van allerlei aspecten van het griffievak; op grote én op kleine griffies. 

Tijdens de Griffie-update live #5: griffieren in 2021 zullen we ook weer jouw mening vragen via een aantal flitspeilingen. Bovendien kun je ons weer live je vragen insturen via de chattfunctie. Deze kunnen we direct met elkaar bespreken tijdens de online bijeenkomst van 14 januari. Zie ik jou daar ook? Je kunt je hier aanmelden. Heb je nu alvast een vraag die je graag besproken ziet tijdens de vijfde Griffie-update live? Laat het me vooral weten!