Griffie-Update Live # 12 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Kijk hier terug


Tijdens deze 12e editie van de Griffie-Update Live kijkt Marijke van de Plasse samen met haar gast Richard van der Weegen (griffier Land van Cuijk) alvast vooruit naar wat daarna komt: de uitslagenavond, het afscheid nemen van de oude en het installeren van de nieuwe gemeenteraad. En dat allemaal in tijden van corona! Samen bespreken ze de lessen van de recente afscheids- en installatieraad van herindelingsgemeente Land van Cuijk en geven ze praktische tips over alles wat bij het organiseren van deze belangrijke evenementen komt kijken. Ook beantwoorden ze vragen van griffies uit het hele land. Wil je jouw vraag ook beantwoord zien? Laat het ons weten!

Nieuwsgierig naar inzichten en tips? Meld je dan hier aan!

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De gemeenteraadsverkiezingen zijn al over iets meer dan twee maanden! En er is nog genoeg te doen; niet in de laatste plaats voor de griffie. Zo wordt er ingezet op opkomstbevordering, is integriteit een belangrijk thema en moet je als griffier tijdig nadenken over je rol en positie tijdens de coalitieonderhandelingen. De aankomende edities van de Griffie-Update Live staan dan ook in het teken van deze en andere thema’s die een rol spelen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens Griffie-Update Live #7 op donderdag 22 april trapten we af. Tijdens Griffie-Update Live #12 kijken we vooruit naar de uitslagenavond, het afscheid nemen van de oude en het installeren van de nieuwe gemeenteraad. Mocht je ze gemist hebben, kijk ook vooral edities #8, #9, #10 en #11 terug!

Een ding is zeker:
samen weten we meer dan alleen

De succesvolle voorgaande edities van de Griffie-Update Live hebben laten zien dat griffiers de behoefte hebben om inspiratie op te doen bij elkaar en hun verhalen, vragen en dillema’s met elkaar willen delen. Daarom organiseert Necker van Naem opnieuw een aantal online-inspiratiebijeenkomsten met en voor griffiers. Op donderdag 3 februari, van 11.00 tot 12.00 uur treffen we elkaar tijdens de Griffie-Update Live #12 | Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Uitslagenavond, afscheid en installeren van de nieuwe raad in coronatijd

Tijdens deze 12e editie van de Griffie-Update Live kijkt Marijke van de Plasse samen met haar gast Richard van der Weegen (griffier Land van Cuijk) alvast vooruit naar wat daarna komt: de uitslagenavond, het afscheid nemen van de oude en het installeren van de nieuwe gemeenteraad. En dat allemaal in tijden van corona! Samen bespreken ze de lessen van de recente afscheids- en installatieraad van herindelingsgemeente Land van Cuijk en geven ze praktische tips over alles wat bij het organiseren van deze belangrijke evenementen komt kijken. Ze zoomen in het bijzonder in op de effecten van corona op het organiseren van deze bijeenkomsten. Kunnen we op anderhalve meter een feestelijke manier invulling geven aan deze bijzondere momenten?

Tijdens de Griffie-Update Live #12| Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Uitslagenavond, afscheid en installeren van de nieuwe raad in coronatijd zullen we ook weer jouw mening vragen via een aantal flitspeilingen. Bovendien kun je ons weer live je vragen insturen via de chatfunctie. Deze kunnen we direct met elkaar bespreken tijdens de onlinebijeenkomst van 3 februari. Maar we willen deze editie nog meer aandacht geven aan al jullie vragen, daarom roepen we je op om je vragen al vooraf in te sturen zodat we jou alles kunnen vertellen wat je ooit hebt willen weten over wat er komt kijken bij het organiseren van de uitslagenavond en afscheids- en installatieraad van jouw gemeente.

Ook leren van de inzichten en tips van collega-griffiers? Je kunt je hier aanmelden. Heb je nu alvast een vraag of een thema die je graag besproken ziet tijdens de Griffie-Update Live over de uitslagenavond, afscheid en installeren van de nieuwe raad in coronatijd? Laat het me dus vooral weten!